Både nya namn och avhopp när skidlandslaget presenterades

Skidlandslagets nya landslagschef Jonas Peterson presenterade under fredagen sin trupp. Det var både några tunga avhopp men även nya spännande namn på väg in.

Förändringar i skidlandslaget efter dagens presentation av truppen.
Förändringar i skidlandslaget efter dagens presentation av truppen.

I Sveriges skidlandslag som presenterades idag är åtta damer och sex herrar uttagna. Den stora snackisen efter att truppen presenterades är att Ida Ingemarsdotter väljer att avsluta sin framgångsrika karriär.

Även på herrsidan finns det ett avhopp då rutinerade Daniel Rickardson har valt att stå utanför truppen för att göra en satsning med ett eget träningsupplägg, likt bland andra Charlotte Kalla tidigare gjort. Även om Rickardsson kommer att köra ett eget upplägg kommer han behålla en tät dialog med landslagsledningen under träningsperioden.

– Mitt mål är fortfarande att åka så fort som möjligt i världscupen, men jag har varit med i verksamheten länge och känner att det är ett bra läge för mig att prova något annat, säger Daniel Rickardsson.

Dagens truppresentation var inte bara avhopp utan det fanns även nya spännande namn in i landslaget. Fjolårets stora succéåkare Frida Karlsson och Maja Dahlqvist blev som väntat uttagna i Johan Peterssons trupp. Båda åkarna gjorde starka prestationer under VM. Frida Karlsson, 20-åringen som sensationellt tog tre medaljer i sitt första seniormästerskap och Maja Dahlqvist som var med och bärgade hem guldet i sprintstafett.

På både dam- och herrsidan fortsätter alla de främsta namnen sina satsningar och konkurrensen om platserna gör att landslagsledningen valt att utöka damsidan med en plats.

– Konkurrensen är stenhård bland damerna och vi vill investera i den yttersta toppen. Därför utökar vi nu landslaget med en plats för att täcka upp, säger Jonas Peterson.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget