Atletico Madrid Europa League mästare

Atletico Madrid lyfter Europa League pokalen efter att de vann finalen mot Marseille med 3-0.
Atletico Madrid lyfter Europa League pokalen efter att de vann finalen mot Marseille med 3-0.

Atletico Madrid lyfte Europa League pokalen efter att Antione Griezmann gjort två mål i 3-0 vinsten mot Marseille. Någonting som stjärnan med en historia av att förlora finaler är lättad över.

- Jag har jobbat hårt i många år för att få uppleva ett sådant här ögonblick, säger fransmannen enligt Uefa.

Trots att Diego Simeone var avstängd efter semifinalen mot Arsenal och Atletico spelade utan huvudtränare, och att matchen spelades i Lyon, var Atletico Madrid klara favoriter. Men det var Marseille som började bäst när Valère Germain brände ett friläge efter en fin djupledsboll redan i den fjärde minuten. Även fast hemmalaget började bättre var det Atletico som tog ledningen efter att Marseille tappat bollen på egen planhalva och Antoine Griezmann placerar in 1-0 i den 21 minuten.

Antoine Griezmann och Saúl Ñíguez firar Atleticos 2-0 mål.
Antoine Griezmann och Saúl Ñíguez firar Atleticos 2-0 mål.

Kort därefter åkte Marseille på ett till bakslag, Dimitri Payet drar upp en gammal lårskada och tvingas avbryta matcher. Extra tungt för Payet eftersom han var aktuell för Frankrikes VM-trupp som tas ut idag.

Efter bara fyra minuter in i andra halvlek kopplar Atletico ett härgrepp om matchen när Antoine Griezmann får en boll i djupet och kyligt kippar över Marseilles Steve Mandanda och gör 2-0.

Efter Griezmanns 2-0 mål har Atletico kontroll på matchen och kan utan större problem spela av matchen utan att släppa till några större chanser. Marseilles bästa chans kommer i den 80:e minuten när Konstantinos Mitroglou nickade i stolpen.

Det blev inget reducerings mål för Marseille, istället utökar Atletico till 3-0 genom Gabi vilket blev slutresultatet. Därmed bryter Atletico Madrid sin dåliga finaltrend i Europa efter två tunga final förluster i Chamipons League mot Real Madrid.

Fernando Torres firar med fansen.
Fernando Torres firar med fansen.

För Fernando Torres var det sista chansen att vinna en titel med sin moder klubb. Efter två sejourer och totalt elva säsonger i klubben lämnar han klubben efter säsongen. Torres har under sin karriär bland annat vunnit VM, EM två gånger och Champions League i andra klubbar.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget