Arsenal vann i London mot Napoli - sammanfattning av veckans Europa League

Ramsey gjorde 1-0 mot Napoli.
Ramsey gjorde 1-0 mot Napoli.

Läget sammanfattar de första mötena i Europa Leagues kvartsfinaler.

Arsenal – Napoli 2-0

Förväntingarna var höga inför mötet mellan två titelkandidater. Turneringens hittills största match slutade i en 2-0-seger för Arsenal.

Gunners startade i ett rasande tempo och Napoli verkade inte kunna göra mycket rätt. Alltmedan Özil, Ramsey och Aubameyang sprang på allt spelade Napoli till fel adress gång på gång i uppbyggnadsfasen. 1-0-målet kom dock efter ett fint passningsspel. Lacazette, Özil och Maitland-Niles kombinerade sig fram och till slut kunde walesaren Ramsey sätta dit bollen i bortre hörnet utan problem. Målet kom i den 14:e minuten.

2-0 skulle komma ungefär tio minuter senare. Efter just ett bolltapp av Napoli i uppbyggnadsfasen bröt Torreira fram, fintade bort en Napoli-spelare och sköt på Koulibalys fot. Bollen styrdes in i mål och målvakten kunde inget göra.

Napoli spelade upp sig i andra halvlek men efter en taktisk justering av Arsenal-tränaren Unai Emery mattades matchen av något. Arsenal vann matchen rättvist och borde kanske till och med gjort något mål till.

Slavia Prag - Chelsea 0-1

Matchen i sin helhet:
Avspark, halvtid, Chelsea pressar på, mål för Chelsea, slut.

Benfica - Eintracht Frankfurt 4-2

Frankfurt fick en mardrömsstart när Benfica fick en straff i den 20:e minuten. I samma situation fick Frankfurts Evan N’dicka rött kort. João Félix satte den efterföljande straffen och det målet skulle bara bli hans första av tre denna kväll. Frankfurt lyckades, trots en man mindre, kvittera i slutet av första halvlek. Men med en man mindre orkade Frankfurt inte stå emot i andra halvlek. João Félix stod för ett hat-trick och matchen slutade 4-2 till Benfica.

Villareal - Valencia 1-3

Sanslösa övertidsminuter frälste Valencia. Det stod 1-1 när klockan visade 90 minuter och allt talade för att matchen skulle sluta oavgjort. Men Daniel Wass och Goncalo Guedes ville annat. På tre minuters tilläggstid lyckades Valencia göra både 2-1 och 3-1. Tre minuter som totalt ändrade förutsättningarna för returmötet nästa vecka. Då har Valencia med sig två bortamål och Villareal måste alltså göra minst tre mål för att ha en chans att ta sig vidare.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget