Åk inte till skärgården i påsk

Undvik onödiga resor till skärgården, vädjar Värmdö kommun.
Undvik onödiga resor till skärgården, vädjar Värmdö kommun.

Värmdö kommun vädjar till alla att avstå från onödiga resor ut till skärgården. Vård- och omsorgsverksamheterna är redan hårt belastade på ön.

Vården ute i Stockholms skärgård är överbelastad som den är och en större spridning av det nya coronaviruset kan göra att kommunen inte kan garantera sin ordinarie vård och omsorg. Nu till påsk väntas i vanliga fall många besök till skärgården.

- Vi måste primärt ta vårt ansvar för medborgare som vi har det faktiska ansvaret för. Vård- och omsorgsverksamheterna är hårt belastade och kämpar varje dag för att kunna genomföra sitt ordinarie uppdrag, säger Cecilia Lejon, kommundirektör i Värmdö kommun.

På grund av det nya coronaviruset vill kommunen att så få som möjligt reser till och från skärgården de kommande veckorna meddelar TT.

- Nu behöver vi ta det gemensamma ansvaret och uppmanar därför till att undvika alla icke nödvändiga resor. Att vi tar det egna ansvaret, alla och envar, är avgörande, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Corona
Mer från Läget