AIK värvar storstjärnor - fyra nya spelare

AIK gör en storsatsning inför kommande säsong i elitserien i bandy. Efter att ha nått kvartsfinalen i årets SM-slutspel försöker klubben nu att etablera sig i toppen av serien.

Johan Esplund i Villa Lidköping.
Johan Esplund i Villa Lidköping.

Solnaklubben värvar bland annat Villa Lidköpings storstjärna Johan Esplund. Den 37-årige mittfältaren var en bidragande orsak till att Villa Lidköping tog sitt första SM-guld i fjol och utsågs även till årets man i svensk bandy, skriver Bandypuls.

– AIK är bra för bandyn, de sprider och gör sporten större, och det vill jag vara med på, säger Esplund till AIK:s hemsida.

Under dagen har klubben gjort klart med fyra nya spelare inklusive Esplund. Anfallaren Erik Pettersson flyttar hem till Sverige från Neftyanik, och Linus Petterson, liberon från Sandviken som tidigare har tagit två VM-guld och tre SM-guld väljer även att flytta till Solnaklubben.

– Jag kände tidigt under säsongen att jag ville flytta hem. AIK tog kontakten, och framförde idéer som jag kände var väldigt intressanta, säger Erik Pettersson till Bandypuls.

Dessutom gör den förre landslagsforwarden och SM-guldmedaljören Daniel Andersson comeback, tre år efter att han avslutade karriären, han blir det fjärde nyförvärvet för AIK bandy.

Det har nu även blivit klart att klubben flyttar sina hemmamatcher från Bergshamra IP till den nya inomhusarenan i Gubbängen i södra Stockholm.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget