90 dagars karantän i backpacker-paradis

Bondi Beach, New South Wales, med mycket folk innan karantän på grund av coronasmittan.
Bondi Beach, New South Wales, med mycket folk innan karantän på grund av coronasmittan.

Polisen i delstaten New South Wales i Australien räknar med 90 dagars karantän på grund av spridningen av coronaviruset i området. Backpackers i Bondi Beach tros ligga bakom en stor spridning av smittan.

Karantänsreglerna är hårda i den australienska delstaten New South Wales, meddelar TT. Folksamlingar på fler än två personer är förbjudna och alla uppmanas stanna hemma. Den som bryter mot reglerna riskerar böter till motsvarande 67 000 kronor, eller 6 månaders fängelse.

Det här förväntas bli vardagen de närmsta tre månaderna för invånarna i New South Wales. Polischefen har via en presskonferens meddelat att det är det som gäller tills vidare, men myndigheterna tror inte karantänen kommer vara längre än så. Polischefen tror inte att det är möjligt att ge invånarna mer frihet.

– Om jag säger att det är ok att sitta på en parkbänk kommer alla att sätta sig på parkbänkar, om det är ok att bada kommer havet att fyllas av folk, säger polischef Mick Fuller på en presskonferens.

Särskilt stor spridning av viruset har setts bland backpackers i området kring Bondi Beach i Sydney. Man tror att två fester i förra veckan ligger bakom spridningen. Flera stränder har stängts i området. Backpackers och andra turister uppmanas att åka hem till sina hemländer. De som är kvar har satts i karantän på hotell.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget