19-åring tvåmålsskytt – Modo föll på hemmaplan

Igår blev 19-årige supertalangen tvåmålsskytt – och Djurgården håller sig kvar i kampen om en SHL-plats.

– Bra tajming, jag har haft det lite kämpigt i finalserien, säger han till TT.

Djurgårdens Liam Öhgren tvåmålsskytt.
Djurgårdens Liam Öhgren tvåmålsskytt.

Onsdagens match kunde ha blivit den sista, men då passade Djurgården på att reducera till 2–3 i matcher. Liam Öhgren, den 19-åriga superstjärnan som redan blivit klar för NHL, sabbade festen för Modo när Djurgården kunde knipa segern.

– Jag tror det är en enorm fördel för oss. Det känns som att de hade velat avsluta det här så fort som möjligt här uppe. Tufft mentalt för dem att komma tillbaka till Hovet där vi är sjukt starka med publiken i ryggen, säger Öhgren till TT.

Tuffa åtta matcher

Öhgren har varit Djurgårdens bästa målskytt i slutspelet, men mållös i de senaste åtta matcherna. Igår blev superstjärnan återigen målskytt efter att ha överlista målvakten Kristers Gudlevskis – två iskalla avslut mellan benskydden.

– Det har funkat under säsongen. Jag ser den där lilla luckan som finns så jag försöker bara stänka dit den hårt och snabbt. Det gick vägen i dag, säger han.

Dramatiskt slut

I början av tredje perioden stod det 5–2 till Djurgården. Men då kunde Modo göra två reduceringsmål. 5–4 innebar en rysare – då klev Djurgårdens Lukas Vejdemo fram och satte dit 6–4 som blev matchens slutresultat, även han tvåmålsskytt.

Nästa match spelas på fredag.

Djurgårdens Lukas Vejdemo gör matchens slutresultat 6–4.
Djurgårdens Lukas Vejdemo gör matchens slutresultat 6–4.
Ämnen i artikeln
Mer om: Allsvenska finalen
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget