12-åring död i corona i Belgien

På Belgiens dagliga coronapresskonferens kom under tisdagen ett dystert besked. En 12-årig belgisk flicka har dött i corona och blir därmed Europas hittills yngsta dödsoffer.

Enligt TT var det under en av Belgiens dagliga presskonferenser som man kungjorde att en 12-åring har avlidit till följd av coronaviruset covid-19.

— Det är känslomässigt väldigt svårt när ett barn drabbats. Våra tankar går till hennes familj och hennes nära, säger den belgiska regeringens talesman Emmanuel André, enligt tidningen Dernière Heure.

Flickan testades positivt för coronaviruset i förra veckan och hade varit sjuk i tre dagar. Då blev hon genast sämre och fick hög feber. Hon avled i lördags och enligt hälsotalesmannen Steven van Gucht hade hon inte några bakomliggande sjukdomar, vilket i skrivande stund inte har bekräftats.

Det innebär i så fall att de tre yngsta européer som dött av viruset uppges ha varit fria från bakomliggande sjukdomar. Utöver den belgiska flickan inkluderar detta en 14-årig portugis och en 16-årig fransyska.

Ämnen i artikeln
Mer från: Corona
Mer från Läget