Whatsapp uppmanar till uppgradering

Financial Times rapporterade inatt att Whatsapp upptäckt en svaghet i appen som låtit hackare installera spionprogram i användarnas telefoner.
Financial Times rapporterade inatt att Whatsapp upptäckt en svaghet i appen som låtit hackare installera spionprogram i användarnas telefoner.

Whatsapp uppmanar sina användare att uppgradera till den senaste versionen av appen. Detta sedan det avslöjats att användare fått avlyssningsprogram installerat när de använt sig av appens samtalsfunktion.

Se även till att hålla operativsystemet i mobilen uppgraderat, för skydd mot spionprogram, är rådet från Whatsapp.

– Vi jobbar helat tiden tillsammans med andra i branschen för att tillhandahålla de senaste säkerhetsförbättringarna för att hjälpa till att skydda våra användare, säger en talesperson för Whatsapp.

Uppmaningen kommer efter att tidningen Financial Times rapporterat att Whatsapp i början av maj upptäckt att flera användares telefoner hade fått spionprogram installerat via appens samtalsfunktion.

Trots att användaren inte svarade på samtalet kunde mobilen smittas med programmets kod, som ska komma från det Israelbaserade företaget NSO.

Samtalet ska även ha raderats från listan över inkommande samtal.

Det är oklart hur många av appens över 1,5 miljarder användare som påverkats, men programmet har installerats på flera olika mobilplattformar

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget