Weinstein överlämnar sig själv till polisen

Den 66-åriga filmproducenten utreds nu för påstådda sexbrott i bland annat Los Angeles, London och New York.
Den 66-åriga filmproducenten utreds nu för påstådda sexbrott i bland annat Los Angeles, London och New York.

Harvey Weinstein kommer att överlämna sig själv till polisen för anklagelser om sexualbrott. Överlämningen ska ske idag, fredag, till polisen i New York, enligt Daily News.

Det var i oktober förra året som flera kvinnliga skådespelare trädde fram och anklagade Harvey Weinstein för sexuella övergrepp vilket även blev startskottet för hela #metoo-rörelsen.

Sedan dess har ett 80-tal kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier och övergrepp som ska ha pågått i över 20 år. På grund av allvaret i anklagelserna finns det inte någon preskriptionstid.

Enligt källor till Wall Street Journal ska åklagare i New York under torsdagen meddelat att de har inlett en utredning om sexbrott mot Harvey Weinstein.

Weinsteins advokat Benjamin Brafman berättar för tidningen att han tidigare träffat åklagare och vädjat till dem att inte gå vidare med fallet då anklagelserna "helt saknar grund".

Harvey Weinstein har tidigare sagt att han var oskyldig till alla anklagelser, senare har han bett om ursäkt.

– Jag förstår att sättet jag har betett mig mot kollegor tidigare har orsakat mycket smärta, lät det då.

Weinstein tror på förlåtelse

Anklagelserna mot Weinstein fortsätter komma. Senast för mindre än en vecka sedan på filmfestivalen i Cannes då skådespelerskan Asia Argento berättade hur Weinstein våldtagit henne på samma filmfestival 1997.

– Jag var 21 år gammal. Den här festivalen var hans jaktmark. Jag vill förutspå en sak. Harvey Weinstein kommer aldrig vara välkommen här igen. Han kommer att få leva i skam, utstött av den filmbransch som en gång höll honom om ryggen och tystade ner hans brott, berättade Argento från scenen i Cannes.

Trots det tror Harvey Weinstein, som tidigare varit en utav Hollywoods mäktigaste män, att Hollywood kommer att förlåta honom en dag, säger den brittiska tv-personligheten Piers Morgan som träffat honom. Han pekar på skådespelaren Mel Gibson som exempel. Gibson som tidigare gjort antisemitiska uttalanden men trots det välkomnats tillbaka till Hollywoods innersta krets.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget