Volvos mjukstart - ökar produktionen successivt

I slutet av mars meddelades det att Volvo skulle stoppa all produktion i Sverige med anledning av det nya coronaviruset. Nu planerar man att under nästa vecka successivt starta upp arbetet i Sverige-fabrikerna igen.

Volvo startar åter upp produktionen i Sverige.
Volvo startar åter upp produktionen i Sverige.

Omkring 45.000 anställda berördes när beskedet att stoppa all produktion i Volvos fabriker i Sverige kom. Personalen korttidspermitterades med hjälp av Regeringens krispaket.

I veckan beslutades det om att successivt starta upp fabrikerna igen. Först ut blir Volvo GTO i Skövde. Produktionen kommer att starta i mindre skala och med tiden är planen att den ska öka för att tillslut återgå till fabrikens normala kapacitet.

– Vi är glada att kunna starta upp verksamheten igen, om än i mindre skala. Vi kommer att ha nya arbetssätt för att minimera risken för smittspridning på företaget, sade platschefen Lennart Richardsson i ett pressmeddelande.

Tillverkar skyddsmaterial 

Redan under denna vecka ha fabriken tjuvstartat produktion, men inte på sina vanliga premisser. Permitterad personal har via volontärarbete hjälpts åt att tillverka skyddsvisir åt vården.

Källa: Västgötabladet, Skövde Nyheter

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget