Varningar för nya terrordåd på Sri Lanka

TT

Terroristerna bakom attentaten på Sri Lanka planerade fler dåd, enligt nya uppgifter. Samtidigt tros attackerna få stora följder för landets turism. Varningen om fler attacker ska ha framförts i ett brev till flera av landets parlamentsledamöter.

Under måndagen den 29 april framkom att varningar om fler terrorattacker på Sri Lanka ska ha varit planerade. I ett brev, som är skrivet av en högt uppsatt polischef, framkommer det att organisationerna bakom attackerna på Sri Lanka under påskdagen hade fler måltavlor. Fem platser, utöver de kyrkor och hotell där det exploderade, nämns som måltavlor för terrorplanerna. Enligt uppgifter skulle dessa planer utföras av män klädda i militäruniform. Flera extremistgrupper har pekats ut som misstänkta för attackerna, men senare har terrorrörelsen IS hävdat att de ligger bakom dåden.

Attentaten på Sri Lanka har fått stora följder, både för landet och turismen. Regeringen på Sri Lanka har fått stor kritik för att inte ha agerat på information om förestående terrordåd. SriLankan Airlines, landets största flygbolag, uppger också att avbokningar på flyg har ökat med 10 procent bara den senaste veckan. Dessutom tros antalet turister som ska resa till Colombo, Sri Lankas största stad, halveras de kommande två månaderna. Under förra veckan rådde det utegångsförbud i landet, men det förbudet har nu hävts. Regeringen har dock infört ett förbud mot all sorts maskering av ansiktet.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget