Världens äldsta hund har fyllt år – så firades han

Nu har världens äldsta hund fyllt 31. Ett stort kalas med över 100 personer och dans hölls i helgen för hunden, som bara är några år yngre än husse.

Bobi med husse Leonel Costa.
Bobi med husse Leonel Costa.

Den portugisiske hunden Bobi har fyllt 31. Han fyllde år i torsdags och under lördagen firades han med ett stort kalas – i traditionell portugisisk anda, säger ägaren Leonel Costa i ett uttalande från Guinness rekordbok. Över 100 personer dök upp till festligheterna, där det även bjöds på dansuppträdanden.

Bobi, en portugisisk herdehund av rasen rafeiro do alentejo, utsågs till världens äldsta hund av Guinness rekordbok i februari i år. Rasen har en genomsnittlig livslängd på 12-14 år. Den har Bobi passerat med råge och han har fått stor uppmärksamhet världen över.

”Vi har haft mycket journalister och människor från hela världen som kommit för att ta en bild på Bobi”, säger Costa och fortsätter:

”Det var inte lätt för honom.”

Bobi har alltid ätit ”människomat”.

”Vad vi äter, äter de också”, säger Costa. Han tror att detta har bidragit till att Bobi blivit så gammal.

Bobi togs nyligen in för en hälsokontroll och han är trots sin höga ålder vid god hälsa. Han har dock problem att gå och nedsatt syn på grund av sin höga ålder.

Hemligheten bakom den aktningsvärda åldern, säger Costa, är den ”lugna, fridfulla miljö” som Bobi lever i på landet i södra Portugal.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget