Väktare ska stoppa besökare på studentboendet

För att stoppa festerna på studentboendet Parentesen i Lund under valborgshelgen kommer väktare finnas på plats. Dessutom förbjuds de boende från att ha en enda besökare.

– De tar sig för mycket friheter, säger Astrid Boström, 20, till Kvällsposten.

Arkivbild. Det kommer vara helt stopp för besökare på studentboendet Parentesen i Lund.
Arkivbild. Det kommer vara helt stopp för besökare på studentboendet Parentesen i Lund.

AF Bostäder meddelade i ett mejl till samtliga boende vilka förhållningsregler som skulle gälla inför helgens högtid. Bland annat kunde man läsa att besökare inte var välkomna på området – varken inomhus eller utomhus.

Något som Kvällsposten rapporterade om tidigare under veckan.

– Det handlar inte om att vi ska få festa. Det här är mitt hem, det är här jag bor – nu blir vi begränsade till vilka vi får ta in i våra hem. Inte ens min pojkvän eller någon från min familj får hälsa på, säger Astrid Boström.

Med särskilda armband ska studenterna kunna bevisa att de bor på området. Annars kommer det vara stopp från fredag till söndag den här veckan.

Även tidigare år har det funnits en gräns på hur många besökare varje student får ta in på området under valborgshelgen. Då har begränsningen varit på runt tre personer. Men nu kommer det vara helt stopp.

AF Bostäders vd Henrik Krantz svarar på kritiken.

– Vi är inte någon smittskyddsmyndighet, utan för vår del handlar det om säkerheten för de som bor där. Men studenterna borde själva fundera på detta. De som bjuder in folk borde kanske ta till sig av att det inte är läge att bjuda in massor av människor, säger han till Kvällsposten.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget