Unga vill ha jämlika anställningsvillkor

Att arbetare och tjänstemän omfattas av olika avtal är något som över hälften av Sveriges unga vuxna ifrågasätter.
Att arbetare och tjänstemän omfattas av olika avtal är något som över hälften av Sveriges unga vuxna ifrågasätter.

Ungdomsbarometern har låtit branschorganisationen IKEM genomföra en undersökning som visar att en majoritet av 19 till 29-åringar håller med om påståendet ”Jag tycker att alla på̊ en arbetsplats borde ha samma anställningsvillkor – det vill säga ett kollektivavtal för alla medarbetare”.

I över 90 år har Sverige haft uppdelade kollektivavtal. Att arbetare och tjänstemän omfattas av olika avtal är något som över hälften av Sveriges unga vuxna ifrågasätter. Enligt undersökningen anser 51 procent att alla på en arbetsplats borde ha samma anställningsvillkor. När svaret delas upp mellan arbetare och tjänstemän finns dessutom en skillnad där 14 procent fler arbetare anser att alla på en arbetsplats borde ha samma anställningsvillkor.

Ett alternativ till dagens uppdelning är att införa medarbetaravtal. Med medarbetaravtal får alla medarbetare på en arbetsplats samma villkor.

Löneutveckling och lika villkor viktigast på arbetsmarknaden

När deltagarna i undersökningen fick välja vad som är viktigast på en arbetsplats hamnar rättvis löneutveckling (54 procent) och lika villkor för anställda (41 procent) högst upp på listan.

− Det är tydligt att kollektivavtalen är viktiga för arbetstagare och att dagens unga vill att det ska vara rättvisa förhållanden på arbetsplatsen. Uppdelningen av kollektivavtal innebär olika anställningsvillkor och olika regler för ersättningar, löneprocesser och försäkringar. Samtidigt skiljer det allt mindre i både arbetsuppgifter och krav på utbildningsbakgrund mellan tjänstemän och arbetare. Därför har nuvarande uppdelning spelat ut sin rätt, säger Henrik Stävberg, förhandlingschef på branschorganisationen IKEM.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget