UFC-svensken får toppmatch

Jack Hermansson är född i Uddevalla men bor numera i Oslo.
Jack Hermansson är född i Uddevalla men bor numera i Oslo.

Jack Hermansson kan vara en hårsmån ifrån en titelmatch. Han kliver in och möter Ronaldo "Jacare" Souza på UFC-galan i Florida den 27:e april. Det blir svenskens första huvudmatch i organisationen.

Jack Hermansson är klar för den största matchen i sin karriär. Efter att Yoel Romero, rankad etta i mellanvikt, insjuknat i lunginflammation behövdes en ersättare för att rädda UFC-galan i slutet av månaden.

- Jag fick reda på det för tre dagar sen och jag sa ja omedelbart. Det är en alldeles för bra möjlighet att tacka nej till, säger Hermansson i en intervju med ESPN.

Hermansson har klättrat upp till plats nummer tio i mellanviktsrankingen efter att ha vunnit tre matcher i rad. Den senaste mot David Branch skulle på pappret vara den tuffaste men slutade med en submissionseger på 49 sekunder.

Det var den segern som gjorde att UFC hörde av sig till Hermansson. Något som innebär att han kommer ha kort tid att förbereda sig för tredjerankade Ronaldo "Jacare" Souza. Det oroar däremot inte mannen som kallas för "the Joker".

- Jag kommer vinna den här matchen. Och jag kommer att göra det på ett imponerande sätt.

Andra läser just nu
Mer från Läget