Två döda i Halmstadbrand

Ett bråk vid ett lägenhetshus i Halmstad har lett till att hela huset brunnit ned till grunden. Två män omkom i samband med branden. Tre personer är nu anhållna, misstänkta för mord och grov mordbrand.

Polisen på plats på onsdagen.
Polisen på plats på onsdagen.

Vid 21-tiden på tisdagskvällen startade ett bråk på Östra stranden i Halmstad. När polisen kom till platsen såg de ett lägenhetshus som stod i brand och en man som var svårt skadad. Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. När man sökte igenom lägenhetshuset på onsdagen fann man ytterligare en avliden man.

Byggnaden, som är ett studentboende, har nästan helt brunnit ner. Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson säger att de inte vet om det var branden som ledde till den andra personens död eller om han också dog av andra skador.

—Efter omständigheterna är det svårt att identifiera denne, uppger Stefan Gustafsson till Hallandsposten.

Mannen som hittades avliden på tisdagskvällen har än så länge inte heller kunnat identifierats.

Tre personer är nu gripna och anhållna misstänkta för morden på de två männen och grov mordbrand. En av de anhållna greps på sjukhuset i Halmstad när han kom dit för att söka vård.

Till en början trodde polisen att branden orsakats av en explosion, då människor som befann sig i närheten uppgett att de hört smällar i samband med att branden startade. Nu tror man istället att smällarna orsakades av branden.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget