Trump tillbaka till Twitter?

Kommer Donald Trump tillbaka till Twitter? Inte som det ser ut nu, men från Elon Musks sida är han välkommen.

När företaget valde att permanent porta Trump från Twitter riktades stor uppmärksamhet mot beslutet som såväl har hyllats som kritiserats.

– När du är borttagen från plattformen är du borttagen från plattformen, säger Twitters Ned Segal, Twitters finanschef till tv-huset CNBC i början av 2021. I samband med avstängningen till följd av stormningen av Kapitolium.

Men i och med att finansieringen är på plats och parterna nu har nått en överenskommelse håller Twitters spelplan på att ritas om.

Donald Trump
Donald Trump

Musk har nämligen öppnat för för att välkomna honom tillbaka. Det säger Niklas Andersson sparekonom på Avanza till TT.

Oavsett om Musk verkligen skulle tillåta Trump att komma tillbaka är det inte något Trump planerar att göra.

”Jag kommer inte att återvända till Twitter”

Säger Trump på måndagskvällen till Fox News.

Samtidigt som Trumps uttalande gör det klart att han inte tänker komma tillbaka är Twitters framtid fortfarande svårförutsägbar.

– Och det är väl det som är det intressanta, det är ingen som riktigt vet. Men han har ju tidigare sagt att han är lite impulsiv som person och klagat en del på plattformen, som han tycker kan förbättras i termer av yttrandefrihet, säger Niklas Andersson till TT.

Elon Musk
Elon Musk

Samtidigt har Musk delat med sig av en del av sina planer för Twitter.

– Jag vill också göra Twitter bättre än någonsin genom att förbättra produkten med nya funktioner, göra algoritmerna till öppen källkod för att öka förtroendet, besegra spambotarna och säkerställa att alla användare är äkta människor. Twitter har en enorm potential – jag ser fram emot att arbeta med företaget och användargemenskapen för att låsa upp den, säger Elon Musk i pressmeddelandet om köpet.

Vad som händer nu och vilken roll Musk kommer ta i mediet när köpet har gått igenom är dock oklart.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget