Trump: "När någon är president i USA är hans auktoritet total"

Donald Trump med nya kontroversiella uttalanden
Donald Trump med nya kontroversiella uttalanden

Donald Trump har kritiserats hårt för hur han har hanterat coronapandemin i USA. Under Vita husets dagliga presskonferens visade han en video som berömde hans åtgärder och samtidigt gav en känga till media.

Det var under måndagens dagliga presskonferens som Trump visade videon som CNN kallar "propagandaliknande". I den flera minuter långa videon visas nyhetssändningar som tonar ned faran med det nya coronaviruset för att sedan visa Trumps åtgärder med inspirerande musik i bakgrunden. Flera nyhetsmedier avbröt sina live-sändningar och efteråt kritiserade reportrar på plats innehållet. På frågan om åtgärder gjordes i tid svarade Trump enligt CNN att: "allt vi gjorde var rätt".

Vill öppna landet igen

Trump har flera gånger sagt att han vill börja öppna upp landet igen. Något som kan visa sig vara lättare sagt än gjort. Juridiska experter menar att presidenten inte har makten att bestämma när man ska lätta på restriktionerna. Trump tycker däremot annorlunda och sa att: "När någon är president i USA är hans auktoritet total". Något som väcker starka reaktioner i USA. Trump säger att han ska lämna ut en rapport som styrker hans uttalande.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget