Trubbel i paradiset

Paradise Hotel har gått ut med att den pågående säsongen ska pausas och att alla avsnitt kommer tas ned. Anledningen är att en manlig deltagare anklagas för sexuella övergrepp mot två kvinnliga deltagare. Läget har frågat fyra personer på stan vad de tycker.

Den pågående säsongen av Paradise Hotel har mött mycket kritik. Nu har den satts på paus på grund av att information om anklagelser av övergrepp har kommit fram. Ifall säsongen ska fortsätta sändas eller ej är fortfarande oklart. Men en polisanmälan har gjorts för att pröva anklagelserna rättsligt.

Vad tycker ni om att säsongen har satts på paus? 

Från vänster: Alva Westerberg, 21, och Turid Ekefjord, 17.
Från vänster: Alva Westerberg, 21, och Turid Ekefjord, 17.

Alva Westerberg, 21, är glad att säsongen har satts på paus. Hon tycker inte att personer som beter sig illa ska få tv-tid. Däremot tycker hon att det är konstigt att produktionen väntade med att agera tills avsnittet sändes.

– Jag tycker att produktionen har gjort allting rätt förutom att de inte ingrep tidigare, säger Alva.

Turid Ekefjord, 17, håller med.

– Det är helt sjukt att de har låtit det vara tills nu, säger Turid.

Någon som inte håller med Alva är Jasemin Kesen, 18. Hon hoppas att scenerna är kvar om och när säsongen sänds igen.

– Om de klipper bort scenerna förminskar dem det som har hänt. De borde lyfta upp det här problemet, inte dölja det, säger Jasemin.

Jasemin berättar också att hon är trött på att Paradise Hotel låter killar som beter sig illa komma tillbaka. Hon tycker att det sänder ett budskap att killar får bete sig hur som helst utan konsekvenser.

Morgan Stålgren, 43.
Morgan Stålgren, 43.

Morgan Stålgren, 43, är inget fan av Paradise Hotel. Han tycker att serien sänder farliga budskap till ungdomar. Att de påverkas negativt och får en felaktig världsuppfattning. Han menar att unga killar och tjejer kan ta efter beteendet de ser på tv.

– Jag vill se smarta program i framtiden. Att man vinner genom att vara duktig. Inte genom att dricka sig full och festa, säger Morgan.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från Läget