Tre matchbollar Rögle efter 5-0-krossen

Rögle kan svepa Frölunda imorgon kväll efter att ha besegrat göteborgarna med 5-0 i Scandinavium.

Niklas Rubin kunde bara titta på när Rögle gjorde 5-0.
Niklas Rubin kunde bara titta på när Rögle gjorde 5-0.

Det var ett Frölunda med kniven mot strupen som vände hem till Scandinavium efter två bortaförluster i Ängelholm. Och det märktes tydligt att de rödklädda spelade med högre energi än i det senaste mötet, som man förlorade med 5-2. Man inledde intensivt, tryckte ned Rögle i deras egen zon men lyckades inte få betalt för sin fina start. Tvärtom var det skåningarna som fick det första ordet när Eric Gelinas sköt och Mattias Sjögren piskade in returen med en backhand.

Halvvägs in i första perioden dubblade Rögle sin ledning när den erkänt hårdskjutande backen Gelinas laddade på ordentligt från blålinjen och träffade en heroiskt täckande Patrik Carlsson i hemmalaget. Skottet träffade illa och medan Carlsson gjorde sitt bästa för att ta sig ut till båset passade Olli Palola på att göra 2-0.

Två minuter och ännu ett Rögle-mål senare kände Roger Rönnberg sig tvingad till ett målvaktsbyte och in kom Niklas Rubin som skulle hålla tätt perioden ut.

Frölunda kämpade och kämpade men hade förtvivlat svårt att få hål på en storspelande Christoffer Rifalk i bortakassen. När den Kalix-fostrade keepern inte stod på huvudet hade han hjälp från stolparna och när 4-0 föll i slutet av andra stod det klart att Rögle skulle lämna isen med en ack så bekväm 3-0-ledning i matcher och en första chans att avancera till SM-semifinalen redan imorgon kväll.

Fördel Växjö

Kvällens andra match i kvartsfinalrundan fick ett snarlikt resultat där Växjö nollade Färjestad och vann med 3-0 i Karlstad. Smålänningarna leder likt Rögle serien med 3-0 i matcher och nu ska det mycket till för att man ska missa chansen att avancera till semifinalspelet.

Timrå klart för kvalfinal

Efter att ha toppat grundserien av hockeyallsvenskan med god marginal ned till tvåan är Timrå IK slutligen bara en finalserie från uppflyttning till SHL. Detta efter kvällens 3-0-viktoria borta mot Västervik i semifinalen. Vilka man ställs mot i den stundande kvalfinalen kan vi få reda på imorgon kväll när Björklöven har möjligheten att avgöra hemma mot Karlskoga.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från Läget