Topp-3 gratis aktiviteter i Järvaområdet sommaren 2022

Gratis sommarläger Akalla 4H för boende i Rinkeby-Kista stadsdel
Gratis sommarläger Akalla 4H för boende i Rinkeby-Kista stadsdel

Sommaren börjar närma sig och för många barn och föräldrar är det dags för sommarlov. Det finns en del sommaraktiviteter i Järva som är helt gratis. Läget berättar vad du kan göra på sommaren utan att spendera en enda krona.

Gratis sommarläger Akalla 4H för boende i Rinkeby-Kista stadsdel

Gratis dagläger för de som bor i Rinkeby-Kista stadsdel. Boka tid direkt på deras hemsida: https://www.antribe.com/org/4h/akalla-4h/event/gratis-sommarlager-akalla-4h-for-boende-i-rinkeby-kistastadsel/anmalan Du kommer att få mejl om vilket datum och tid som är tillgängligt för bokningen.

Gruppledare och ungdomsledare tar hand om varje pass och varje grupp. De delar in barnen i grupper om 12 barn och man får alltid vara med sina kompisar.

Mulle Meck-parken

Mulle Meck-parken är en spännande utomhuspark i Järvastaden med Mulle Meck och hans vänner dit barn och föräldrar från hela Sverige kommer. Det är gratis att besöka parken. Det finns även en kafeteria och ett sommarbibliotek – något att göra för både barn och vuxna.

Spånga by/Tensta 4H-gård

På Tensta 4H-gård kan du se getter, kaniner, grisar och hästar. På gården finns även parklek, plaskdamm samt ett café som är öppet på vardagar. Att besöka Tensta 4H-gård är gratis och syftet med verksamheten är att det ska fortsätta vara gratis inträde. Aktiviteter såsom ponnyridning och djurskötarkurser kostar dock pengar.

Mulle Meck-parken . Foto: Bild från Järvastadens hemsida
Ämnen i artikeln
Mer från Läget