Timanställd? Här är dina rättigheter!

Har du blivit uppsagd i sviterna av det nya coronaviruset? Blivit av med lovade timmar eller kanske behövt sjukanmäla dig i veckor för att följa restriktionerna och nu har du noll koll på vad som gäller? Vi på Läget guidar dig genom dina rättigheter som timanställd - för du har rätt att ha koll på läget!

Foto: Vilhelm Stokstad / TT

1. Ta reda på exakt vad för anställning du har! 

Är du anställd på ett företag som förhåller sig till kollektivavtal?
Exakt vad står det i ditt kontrakt egentligen?
Och - vad för typ av anställning har du?

En timanställning är nämligen inte en anställningsform. Utan den förekommer som antingen tidsbegränsad, eller tillsvidare. En timanställning innebär kort och gott att du får betalt per timme som du arbetar.

Och vad det är för skillnad på dem två olika formerna av en timanställning? Jo, en tidsbegränsad timanställning är just som det låter, tidsbegränsad. Det kan röra sig om ett vikariat med ett bestämt slutdatum, tillexempel. En timanställning som är tillsvidare, kan komma att förlängas. Det står i ditt kontrakt vad som gäller.

En tredje form att ha koll på är den anställning som kallas för intermittent anställning. Det innebär att varje nytt pass är ett eget ingånget avtal om arbete. Alltså, du arbetar vid behov och utan att din arbetsgivare har några krav på sig om att erbjuda dig mer jobb i framtiden.

2. Sjuklön 

Har du tvingats sjukanmäla dig, kanske till följd av det nya coronaviruset och därför har du blivit borta många värdefulla jobbveckor? Kan du få sjuklön då....?

Såhär ser det ut: Utgå inte från att din inkomst går förlorad! Så är det inte - men du måste själv hålla koll på dem här sakerna!
Om man tvingats sjukanmäla sig från pass man redan haft inbokade, har man rätt till sjuklön de dagarna, men inte för dagar som man inte haft några inbokade pass.

På grund av rådande läge, har man slopat kravet om att man måste uppvisa läkarintyg för att få ut sin sjuklön. Även karensdagen har slopats, och du har därmed rätt till 80% av din lön de nämnda dagarna - det är din arbetsgivare skyldig till! Förutsatt att din anställning är knuten till ett kollektivavtal. 

Sjukpenning/sjuklön

Sjuklön är det som betalas ut av din arbetsgivare, en lön för dina inbokade pass på 80%.

Sjukpenning betalas ut av Försäkringskassan, då du varit sjuk mer än 14 dagar. Det bör man vända sig enskilt till Försäkringskassan om.

Foto: Martina Holmberg / TT

3. Inställda pass

Har din arbetsgivare ställt in redan bokade pass för att spara pengar?
Läs vidare här: Huvudregeln är att ingånget avtal om arbete gäller! Normalt sett så är arbetstagaren skyldig att arbeta de pass som bokats in, precis som arbetsgivaren är skyldig att betala ut lön för de pass som bokats in. Normalt sett kan arbetsgivaren inte ställa in ett sedan tidigare bokat arbetspass. Om arbetsgivaren inte vill att man kommer och arbetar det bokade passet bör man alltså ändå ha rätt till lön för det aktuella passet.

Enligt huvudregel har du alltså rätt till dina redan inbokade pass i det fall att du skulle bli uppsagd med kort varsel.

Ett hett tips är att gå med i det fackförbund som är knutet till ditt yrke/bransch. De arbetar för att hjälpa dig i sådana här fall och krångliga frågor.

4. Få genast koll på.... 

- vilken typ av anställning du har
- vad ditt kontrakt säger om uppsägningstid
- om ditt abrete har kollektivavtal, och isåfall vilket

Webbfråga Är du timanställd och har blivit påverkad av coronaviruset i ditt arbete?

Andra läser just nu
Mer från Läget