Tände på innan sjukhuspassen – nu döms han

Polisen ryckte ut till kirurgens lägenhet och mötte “Fullkomlig misär”. Efter att ha misshandlat sin flickvän och varit hög på heroin på jobbpassen blir han nu dömd och vidare utredd av IVO.

Foto: TT
Foto: TT

Lägenhetsbråk

Det var ett lägenhetsbråk som polisen ryckte ut till när de hittade stora mängder heroin hos en man. Mannen i lägenheten hade en vecka innan köpt 200 gram till ett värde av 90 000 kronor.

Under veckan hade han rökt varje dag och tre av dagarna haft jourpass på sjukhuset skriver SVT Nyheter Skåne. Flickvännen säger även att hon besökt honom på sjukhuset med droger upprepade gånger.

Kirurgen har tillsammans med sin flickvän erkänt innehav och bruk av narkotika. Han döms idag till tre år och nio månaders fängelse för ringa narkotikabrott och misshandel av flickvännen.

“Attitydproblem”

Kirurgen har tidigare jobbat på Falu lasarett, där han fick sparken för “attitydproblem”. SVT Nyheter Dalarna rapporterar att han i slutet inte fick operera ensam på sjukhuset, efter att ha gjort en misslyckad nageltrångsoperation som nästan kostade patienten stortån.

Skånes universitetssjukhus har gått ut med att kirurgen inte får jobba kvar.

Sjukhuset har även gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, där 14 av de patienter som han opererat ingår i.

Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget