Svenskens miljardbud på PL-klubben närmar sig

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Den svenske Spotifygrundaren Daniel Ek förbereder ett bud för att köpa den engelska storklubben Arsenal.
– Vi ska vara tacksamma att han vill köpa oss, säger Daniel Green, 31, livslång Arsenalsupporter och säsongskortsinnehavare.

Efter debaclet med den europeiska superligan där Arsenal var en av de deltagande klubbarna har pressen ökat på klubbens ägare Stan Kroenke att sälja laget. I samband med detta twittrade den svenske miljardären och grundaren av Spotify, Daniel Ek, att han var intresserad av att köpa klubben. Läget har pratat Daniel Green som har haft säsongskort till Arsenal i flera år för att höra hans tankar om klubbens potentiella nya svenska ägare.

– Jag trodde först att de bara var en publicitetsgrej, men det blev onekligen mer intressant när Thierry Henry pratade om det på TV. Först var det ju bara rykten att han skulle vara involverad, men för honom att i TV bekräfta att han är involverad tillsammans med Mr. Spotify det var lovande, säger Daniel Green.

Det Daniel Green syftar på är klubblegendaren Thierry Henrys framträdande i brittisk TV. Där bekräftade Henry att han haft kontakt med Daniel Ek och att svensken är mycket seriös när det kommer till att köpa klubben.

Daniel Green, säsongskortsinnehavare för Arsenal.
Daniel Green, säsongskortsinnehavare för Arsenal.

Daniel Green tror dock att "Mr. Spotify" som han kallar Daniel Ek kommer få det tufft att köpa loss klubben från deras nuvarande amerikanska ägare Stan Kroenke.

– Jag ser inte att han säljer. Kroenke har byggt upp en så stor portfölj med idrottsklubbar, de kan inte då inte ha ett lag i världens största fotbollsliga. Jag tror Mr. Spotify kommer att få vänta ett tag om han som det ryktas kommer lägga ett bud och sedan vänta tills Kroenke vill sälja, säger Daniel Green.

Att tusentals Arsenalsupportrar förra veckan protesterade utanför lagets hemmaarena mot Kroenke är något som inte kommer påverka amerikanen till att sälja tror Daniel Green.

– Kroenke bryr sig inte, han flyttade för tusan att helt NFL-lag från en stad till en annan. Han var hatad i en hel stad på grund av detta men han brydde sig inte. Han kommer inte vika sig pressen. Så i slutändan tror jag inte det kommer ske, fortsätter Daniel Green.

Om dock Daniel Ek skulle lyckas köpa Arsenal skulle han vara varmt välkommen.

– Det verkar som att han är en Arsenalsupporter på riktigt. Han har gjort och sagt alla de rätta sakerna. Vi ska vara tacksamma att han vill köpa oss, för det är någon som honom vi vill ha som ägare, en person som brinner för klubben, säger Daniel Green.

Ämnen i artikeln
Mer från Läget