Stor brand i Uppsala

Det brinner kraftigt i en returpappercentral i Borländerna, Uppsala. Polis och räddningstjänst är på plats och alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar och fönster.

Kraftig brand i Uppsala
Kraftig brand i Uppsala

En returpappercentral i Uppsala, Borländerna, står i lågor.

”Status är att det brinner ordentligt. Det är svart kraftig rök som kommer ut”, säger Josef Gustavsson vid räddningstjänsten till Aftonbladet.

Ett viktigt meddelande för allmänheten, så kallat VMA, har utfärdats där man uppmanar alla i området att ta sig inomhus och stänga fönster och dörrar. Området har spärrats av, och polis och räddningstjänst är på plats.

”Det är en fullt utvecklad brand, plus en massa balar utanför. Så det är väldigt kraftig brandutveckling”, säger Jarmo Carlsten, ledningsoperatör vid räddningscentralen Mitt till Expressen.

Byggnaden som brinner är stor, ungefär 100 gånger 100 meter, och innehåller lager och kontor. Det är i lagret som branden ska startat. Jarmo Carlsten säger att det inte finns någon risk för spridning till andra byggnader. Ingen uppges ha kommit till skada och branden beräknas pågå i minst fem timmar.

Rökutveckling över returpappercentralen
Rökutveckling över returpappercentralen
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget