Skröt om hur hon bröt mot reglerna – smittades

Ireland Tate från Nashville, USA delade en video på sociala medier där hon beskrev hur löjligt hon tycker att det är med social distansering. Nu har hon smittats av coronaviruset.

21-åriga Ireland Tate smittades av en kompis som hon festade med.
21-åriga Ireland Tate smittades av en kompis som hon festade med.

Det nya coronavirusets globala spridning gör det svårt att missa hur allvarliga konsekvenserna kan vara. Trots det finns det många som väljer att strunta i de regler och riktlinjer som finns för att minska smittspridningen. I slutet av mars la 21-åriga Ireland Tate upp en video där hon berättade att hon skulle strunta i riktlinjerna kring social distansering eftersom hon var säker på att hon inte skulle smittas.

– Jag är medveten om att man ska isolera sig och utöva social distansering för att se till att alla är säkra. Jag fattar det. Men jag tror inte att jag kommer att få viruset, sade hon i videon.

Efter att ha spelat in videon gick 21-åringen på en fest med över 20 personer. Det trots att USA:s regeringen har gått ut med att man i nuläget inte ska befinna sig på platser med mer än 10 personer åt gången. Redan veckan efter testade Ireland Tate positivt för covid-19 och vill nu varna andra om hur allvarligt viruset är.

– Det känns hela tiden som att någon sitter på min bröstkorg. Det är jättesvårt att andas. Jag har hostat tills min hals börjat blöda, berättar hon i en intervju med Fox News.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget