Skolskjutning i Denver

Polisstyrka utanför skolan i Highlands Ranch.
Polisstyrka utanför skolan i Highlands Ranch.

En död och flera skadade vid skolskjutning i utkanten av Denver, USA, klockan 14 lokal tid. Två personer med koppling till skolan har gripits.

Den avlidne är en 18-årig manlig elev och tillståndet för minst två av de skadade är kritiskt.

Enligt Denver 7 News har två personer, som båda är eller har varit elever på skolan, gripits. Dådet inträffade strax före 14 lokal tid och alla skolor i närområdet har stängts ner på grund av skjutningen.

Skolan med cirka 1800 elever ligger i Highlands Ranch. På skolan går elever från förskoleklass upp till gymnasiet och skjutningen skedde i delen där de äldre eleverna var. Alla offer är över 15 år.

Endast ungefär åtta kilometer från skolan i fråga ligger Columbine. Där skedde en av USA:s mest uppmärksammade skolskjutningar, Columbinemassakern. 20 april 1999 mördade två sistaårselever tolv elever och en lärare på Columbine High School i Littleton, Colorado.

Skolskjutningen på Columbine High School blev början på en omfattande vapendebatt i USA som pågår än idag. Sedan skjutningen 1999 har ungefär 226 000 elever på 233 skolor varit med om skottlossning på sin skola, enligt The Washington Post.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget