Skjutning i Skarpnäck: ”Han var min klasskamrat i grundskolan”

Hur känner ungdomarna i stadsdelen efter dödsskjutningen? Läget pratar med Ismail som vuxit upp med den mördade och Anais som nyligen flyttat till området.

Minnesplats på Skarpnäcks Torg. Foto: Rebecca Folkesson.
Minnesplats på Skarpnäcks Torg. Foto: Rebecca Folkesson.

Söndagen den 10:e april sköts en 20-årig man till döds på Skarpnäcks torg. Polisen fick in larm om skottlossning vid 18:30 på söndagskvällen. Mannen fördes till sjukhus men avled kort därefter.

Läget har pratat med 20-åriga Ismail Demirol som bor 500 meter ifrån torget där skjutningen inträffade. Ismail gick i samma grundskola som den avlidna.

– Det är tragiskt när folk man växt upp med blir skjutna.

Han berättar att folk hållit sig inne efter dådet. De första två dagarna var det väldigt tyst i området.

– Det enda som hördes var helikoptrar i himlen.

Han tycker mycket om stadsdelen och att det är synd när det får ett sådant hemskt rykte.

– Det är sjukt när det händer såhär absurda grejer där man bor.

Han fortsätter:

– Området är egentligen trevligt. Alla känner varandra.

Polisen genomförde en teknisk undersökning under kvällen och natten till måndag. Det berättar polisens presstalesperson Anna Westberg till TT. Polisen använde bland annat helikopter, hundpatruller och områdespoliser för informationsinsamling och spårning av förövaren. Efter dådet är det extra poliser insatta i området och Skarpnäcks stadsdelsförvaltning har aktiverat sin krisorganisation. I skrivande stund har ingen gripits för mordet.

15-åriga Anais är nyinflyttad i Skarpnäck. Hon förklarar att hon känner sig orolig för sitt yngre syskon som fortfarande bara är några månader gammal.

– Det känns konstigt att vi har flyttat hit när vi har en bebis i familjen.

Trots dödsskjutningen så känner hon sig ändå rätt så trygg i området. Hon berättar att även fast mordet inträffade nära hennes hem så känns brottet långt från hennes vardag.

– Det är väldigt hemskt, men det påverkar inte mig så mycket.

Ämnen i artikeln
Mer från: Krim
Mer från Läget