Sjöstedt: "Jag skulle värva Annie Lööf"

Jonas Sjöstedt grattas av Annie Lööf på sin 50-årsdag.
Jonas Sjöstedt grattas av Annie Lööf på sin 50-årsdag.

Fiender i debatten, vänner vid sidan av. Nu öppnar Vänsterledaren Jonas Sjöstedt för att låta Annie Lööf gå med i partiet.

Under onsdagen höll Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt en frågestund på den svenska delen av Reddit kallad r/sweden. Där ställde användaren u/softprotectioncream frågan om vem Sjöstedt helst skulle värva till sitt parti.

– Jag skulle värva Annie Lööf, vi kommer bra överens, skriver Sjöstedt.

Han var dock noga med att påpeka att det ändå finns stora meningsskillnader mellan de två.

– Först får hon fatta det här med att jämlikhet är bra och att det är dåligt att privatisera och sänka folks löner.

Hurvuvida Annie Lööf är intresserad av en övergång återstår att se.

Turnerat ihop tidigare

Jonas Sjöstedt och Annie Lööf har tillsammans varit på flera debatturnér i landet för att, enligt sig själva, väcka liv i debatten. Genom åren har det blivit en del hetsiga ordväxlingar mellan de båda, men det är enligt Sydsvenskan också därför de är varandras favoritmotståndare.

– Det är väldigt kul att debattera med Annie, hon är marknadsliberal och jag är socialist. Det blir ofta bra stuns. Vi kan ha motsättningar i debatten men vi gillar varandra vid sidan om, sa Jonas Sjöstedt till tidningen.

Annie Lööf hyllade då i sin tur Sjöstedt.

– Jonas är en skicklig och bra debattör, han brinner för något. De ideologiska motsättningarna är väldigt stora, men då blir det också en bra debatt. Jag tycker att den politiska debatten är ganska tam. Det behövs mer glöd och passion.

Webbfråga Borde Annie Lööf gå över till Vänsterpartiet?

Visa resultat
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget