Sänkt straff för våldsam kidnappning

Hovrätten sänker straffet för kvinnorna som erkänt brottet - och friar tre män.

Kvinnan fick delar av sitt hår rakat.
Kvinnan fick delar av sitt hår rakat.

En kvinna hölls fången och misshandlades i två dygn i en stuga i Skåne. Nu friar Hovrätten över Skåne och Blekinge tre män — och lindrar straffet för två kvinnor — som tidigare dömts till långa fängelsestraff för människorov och grov misshandel, rapporterar Kvällsposten.

Från början dömdes sex personer för händelsen som inträffade för drygt ett år sedan. Offret ska självmant ha åkt med till stugan utanför skånska Höör, men hölls sedan fången och utsattes för tortyrliknande misshandel under knappt två dygn i början av maj i fjol. Bland annat blev hon slagen över munnen med en mindre slägga och misshandlad med en hammare. Plågoandarna ska även ha eldat i hennes hår och rakat av delar av det, enligt den tidigare tingsrättsdomen.

Efter flera timmar i huvudbyggnaden rullades kvinnan in i en gardin eller presenning och bars ut till en friggebod där hon bands fast med buntband. Där fortsatte misshandeln med en stekpanna och en skiftnyckel. Till slut lyckades kvinnan fly och få hjälp av en granne att larma polisen.

Fängelsestraffet för de tidigare dömda kvinnorna, som i hovrätten erkänt att de utfört gärningarna i samförstånd, sänks från sju till fem år.

Tre av de tidigare fyra dömda männen frias helt eftersom rätten anser att de inte kan knytas till människorovet. (TT)

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget