Samsonite tar in antibakteriell teknologi för att öka tilliten för resande

I takt med att fler länder börjar öppna upp för resmöjligheter tar världsledande Samsonite in Polygienes Stay Fresh teknik. En antimikrobiell teknologi för att motverka spridning av bakterier.

Polygiene ska hjälpa Samsonite att öka tilliten till resande i sommar.
Polygiene ska hjälpa Samsonite att öka tilliten till resande i sommar.

Medvetenheten om bakteriespridning har ökat under pandemiåret och Polygiene gör sig redo för att uppfylla efterfrågan på antibakteriella produkter inför de ökade resmöjligheterna.

Polygiene utvecklar, tillsammans med dotterbolaget Addmaster, lösningar för antimikrobiella ytor med en teknik som kallas för Biomaster. Enligt kvartalsrapporten som publicerades 6 maj står Biomasters antimikrobiella teknologi för 84 procent av Addmasters omsättning. Trots de utmaningar många företag haft det senaste året står Addmaster stabilt.

– Addmaster har inte samma känslighet i och med att de inte säljer så mycket till retail utan mer till industri och andra branscher som kanske inte varit lika känsliga, säger Polygienes VD Ulrika Björk.

Sommaren 2021 lanserar Samsonite resväskorna med antimikrobiell teknologi på den Nordamerikanska marknaden.

Biomaster teknologin står även bakom samarbetet mellan Addmaster och företaget Wanzl som är marknadsledande på kundvagnar och kundkorgar. Även det en miljö som fått människor att tänka till under coronapandemin. Teknologin ska hålla handtagen fria från bakterier men också bidra till hållbarhet.

– Om du tvättar och desinfekterar ett handtag på en kundvagn flera gånger om dagen så kommer det slitas ut på 6 månader. Men med hjälp av Biomasters teknologi så kan du förlänga livslängden med flera år, menar Ulrika Björk.

Andra läser just nu
Mer från Läget