Så blir du din mammas favoritbarn

På söndag är det mors dag och frågan många undrar över är ”vad vill min mamma egentligen ha?” Läget har snackat med några mammor och tagit reda på svaret.

Den sista söndagen i maj är det mors dag - högtiden där barn firar sina mammor. Men hur vill de firas? Och vad vill de egentligen ha? Det kan vara svårt att veta. Därför har vi pratat med just mammor som berättar om hur de vill firas denna söndag.

Elin Sundberg, 34, är tvåbarnsmamma till en fyraåring och en 6-månaders bebis.

– Det bästa med att vara mamma är kärleken man känner och kärleken som man får. Sen är det skönt när de sover också, säger hon.

Att fira mors dag är givet och hon berättar att hon brukar bli firad på det klassiska sättet och få en bukett blommor eller liknande. Elin Sundberg berättar att hon däremot tycker att man ska tänka ”vad vill den personen ha” istället för exempelvis det ska vara röda rosor på alla hjärtans dag.

– Det är tanken som räknas och att det finns en egen tanke bakom presenten. Jag önskar mig ett sett med löparkläder, säger hon.

Elin Sundberg, 34, med sina barn August och Alfred.
Elin Sundberg, 34, med sina barn August och Alfred.

Malin Holmer, 52, är mamma till tre barn och även hon uppskattar att firas. I hennes familj har det blivit en tradition att barnen uppvaktar henne med hemmagjord frukost på morgonen.

– Det är mysigt och en fin start på dagen, så jag önskar mig den där frukosten på söndag också, säger hon.

Malin Holmer.
Malin Holmer.

Men mors dag är inte något alla firar. Linda Lange, 50, har tre barn och berättar att mors dag inte är en tradition i hennes familj och att de inte brukar fira. Hon önskar att hennes barn inte känner att de behöver köpa presenter till henne.

– Jag gillar födelsedagar, julafton och att få presenter men jag behöver inget på mors dag enbart för att jag är mamma. Jag är tacksam för att jag får vara mamma och jag hade blivit orolig om mina barn kom med massor av presenter helt plötsligt, säger hon.

Linda Lange.
Linda Lange.

Så nu vet ni. Mammor vill ha träningskläder, frukost och ingenting på morsdag. Ut och handla! Eller inte.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från Läget