Resenärer rasar på Arlanda

Imorse trendade “Arlanda” på svenska twitter. Anledningen? Långa väntetider. “Sjuka köer, och då har jag ändå fasttrack.”, skriver användaren Skerhetschefen1 på twitter.

Foto: Twitter/Swedavia

Swedavia har drivit Arlanda sedan 2010. Nu driver de även resenärerna till vansinne. ”Säkerhetschefen” är nämligen inte ensam om att vara upprörd på köerna. En annan användare skriver att han gråtit å de drabbades vägnar, och påstår att uppenbar inkompetens ligger bakom situationen.

En tredje varnar de som ska resa från Arlanda – och menar att alla helt enkelt inte är gjorda för flygplatsens rådande omständigheter.

Även TMF:s vd David Johnsson gav sig in i diskussionen. I hans twitterbio står det “Marknadsekonomi & Industri” – och mycket riktigt hade han de marknadsekonomiska glasögonen på sig.

Swedavia är medvetna om problemet. På hemsidan varnar de själva för långa väntetider och uppmanar resande att vara ute i god tid. De skriver att orsaken är personalbrist – och passar i nästa mening på att nämna att de söker nytt folk och länkar till fliken för lediga jobb.

Foto: Swedavia

Efter lunch åkte Läget till Arlanda och undersökte situationen på plats. Då rådde lugnet efter stormen stämning.

Terminal 5, Arlanda flygplats, måndag den 9:e maj 13:42.
Terminal 5, Arlanda flygplats, måndag den 9:e maj 13:42.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget