Recensenter sågar Michelle Obama

Hård kritik efter Michelle Obamas show.
Hård kritik efter Michelle Obamas show.

Michelle Obama håller föredrag på Globen i Stockholm ikväll som bygger på hennes bok Min Historia. Igår arrangerades motsvarande framträdande i Köpenhamn – där hon efteråt sågades av danska recensenter.

USA:s tidigare första dam höll framträdandet på Royal Arena i Köpenhamn för omkring 11 000 åskådare. Begrepp som "platt" och "banalt" användes i recensionerna efteråt.

Biljetterna kostade som mest cirka 4800 kronor. Den danska tidningen Berlingskes recensent konstaterade att det var överraskande lite som utkristalliserade efter två timmar för det priset.

En annan recensent från Ekstrabladet skrev att den som redan läst Michelle Obamas bok inte får med sig något nytt. Skribenten konstaterade dock att hon har så pass mycket karisma att det lyser igenom. I sin text lämnade skribenten en tvetydig kommentar:

– På många, faktiskt på flertalet, sätt rör det sig om ett osmakligt självförhärligande. Men bakom allt nonsens verkar det på ett eller annat sätt finnas en kvinna som man gärna delar en omgång tequila med.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget