Real Madrid vidare - efter Liverpools missar

Liverpool lyckades inte kapitalisera på sin frejdiga inledning i en match som Real Madrid till slut kunde spela av ganska komfortabelt. Mötet slutade 0-0, ett resultat som innebär att marängerna avancerar till semifinalen i Champions League med ett sammanlagt resultat om 3-1.

Real Madrid möter Chelsea i CL-semifinalen.
Real Madrid möter Chelsea i CL-semifinalen.

Efter 1-3-förlusten på Alfredo Di Stéfano-stadion var Liverpool pressat att anfalla mot turneringens mesta mästare Real Madrid på Anfield. Och det var engelsmännen som tidigt tog kommandot i matchen. Mohamed Salah var en kvalificerad Thibaut Courtois-parad från ett tidigt ledningsmål och Georginio Wijnaldum lyckades inte hålla sitt avslut under ribban från nära håll.

Gästernas Karim Benzema hade ett avslut i stolpen men när lagen lämnade planen för halvtid var analysen ganska enkel; Liverpool hade inlett bra, men hade inte lyckats översätta sina chanser till mål.

Efter paus kroknade engelsmännen inför ett disciplinerat Real Madrid-försvar utan coronasjuka Sergio Ramos och Raphaël Varane. Gästerna lyckades hålla Liverpoolspelarna på utsidan och kunde rulla bort matchens sista minuter i vetskapen om att de hade en ohotad ledning från förra veckans möte.

Slutresultatet skrevs till 0-0, 3-1 totalt, och för Zinedine Zidane och kompani väntar Chelsea i semifinalen.

Manchester City starkast i Tyskland

I kvällens andra möte var det ett Manchester City med en fot i semifinalen som åkte ned till Dortmund och Westfalenstadion efter 2-1 i det första mötet. Borussia Dortmunds engelska stjärnskott, 17-årige Jude Bellingham från Birmingham, öppnade målskyttet för hemmalaget som ändå fick se sig besegrade efter dubbla City-mål i den andra halvleken.

Manchester City möter nu Paris Saint-Germain i semifinalrundan, som inleds tisdagen den 27 april.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från Läget