Paris öppnar upp igen

Idag öppnar Paris upp efter en av Europas strängaste nedstängningar under coronapandemin. Restaurang- och barägare är upprymda och förberedda på att ta emot de exalterade Parisborna.

Paris öppnar upp igen efter en av Europas strängaste nedstängningar.
Paris öppnar upp igen efter en av Europas strängaste nedstängningar.

För cirka två veckor sedan meddelade president Emmanuel Macron att Frankrikes terrasser, teatrar, museer och biografer ska få öppnas upp igen. Paris har haft en av Europas hårdaste nedstängningar under coronapandemin som pågått i över ett halvår. Men idag får Parisborna äntligen ta sig ut och besöka terrasserna till stadens barer, caféer och restauranger.

Michel Allouche, 36, är en av Parisborna som känner stor lycka över att få besöka sin favoritbar igen.

– De senaste sex månaderna har mitt liv i stort sett bara bestått av att gå mellan jobbet och hemmet. Det har känts otroligt tomt. Äntligen får vi våra liv tillbaka, säger han till TT.

Paris festgator har legat öde med järnjalusier nedrullade framför ingångarna sedan oktober förra året. Men efter president Macrons uttalande har barer och restauranger spenderat all tid till att rusta upp sina terrasser på varje tillåten millimeter.

Alexandre Nguyen äger bistron Restaurant Les 5 och har förberett sin terrass inför onsdagsförmiddagen.

– Parisarna har verkligen längtat efter sina terrasser, jag tror inte de varit utan dem såhär länge sedan kriget, säger Alexandre till TT.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget