Nyhetsscrollen morgonen 8 maj

Al-Hol lägret i Syrien.
Al-Hol lägret i Syrien.

Skråmos barn på väg till Sverige
Den numera avlidne IS-rekryteraren Michael Skråmos barn har lämnat lägret al-Hol i Syrien. Skråmos barn som nu är påväg till Sverige är föräldralösa och morfar Patricio Galvèz har länge kämpat för att få hem sina barnbarn.

I lägret som kontrolleras av kurdiska myndigheter vistas IS-fångar och deras familjer. Det tros vara hem till drygt 60 barn med svensk anknytning.

En elev död efter skolskjutning i USA
Strax före klockan 14 lokal tid inträffade en skjutning i en skola i Denver, USA. En 18-årig elev har dödats och flera skadats. För minst två av de skadade är läget allvarligt. Polisen har gripit två personer i samband med dådet som båda uppges ha kopplingar till skolan.

Liverpool till Champions League final – Efter mirakelvändning
Efter förlust 3-0 på bortaplan mot Barcelona krävdes en bragdartad insats av Liverpool för att ta sig till finalen i Champions League. Väl hemma på Anfield tog man vara på chanserna. I halvtid byttes Georginio Wijnaldum in och drygt tio minuter senare hade holländaren gjort två mål. Efter en snabb hörna sköt Divock Origi 4-0. Liverpool höll undan och är nu klara för final i Champions League.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget