Nyhetsscrollen morgonen 3 maj

Cyklonen Fani i Indien.
Cyklonen Fani i Indien.

Cyklon når Indien, "Chewbacca" död och konspirationsprofiler portas från Instagram och Facebook.

Cyklon når land i Indien

Cyklonen Fani drog vid åttatiden lokal tid in över land i östra Indien. Två personer ska ha mist livet och 1,2 miljoner personer har evakuerats. Cyklonen hade vindstyrkor på över 60 meter i sekunden när den nådde land.

Läs mer om cyklonen.

”Chewbacca” dog hemma i Texas

Familjen till Peter Mayhew, känd som Chewbacca i Star wars-filmerna meddelar på Twitter att Peter Mayhew avled i sitt hem i Texas natten till fredagen. I filmerna spelar Chewbacca en viktig roll som Han Solos kompanjon. Mark Hamill som spelar Luke Skywalker skriver ”En stor man med ett ännu större hjärta, som aldrig misslyckades i att få mig att le och en lojal vän som jag älskade djupt.”.

Läs mer om Peter Mayhew.

Nu portar Facebook konspirationsprofiler

Nu har Alex Jones och Louis Farrakhan, extrema röster på varsin politisk kant i USA stängts av från Facebook och Instagram.

Alex Jones har innan hävdat att den amerikanska regeringen ligger bakom terrorattackerna i USA. Louis Farrakhan har länge gjort antisemistiska uttalanden. Företaget har ändå fått ny kritik då de i förväg meddelade kontoinnehavarna att de skulle bli portade och att de därmed kunde skapa nya konton.

Läs mer om portningen.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget