Nyhetsscrollen morgonen 13 maj

Foto: TT

Saudiarabiska fartyg utsatta för sabotage 

Två oljetankers har utsatts för sabotage utanför Förenade Arabemiratens kust. Omständigheterna är fortfarande oklara, men Saudiarabien beskriver skadegörelsen som en attack. Ingen skadades i samband med attacken och det ledde inte till något oljeutsläpp. Dock ska sabotaget ha orsakat stora skador på fartygen.

Ytterligare två fartyg har attackerats uppgav Förenade Arabemiraten under söndagen men det är ännu inte känt vilket land de tillhör. Gulfstaternas samarbetsorgan varnar i en kommuniké för att sabotagen ”kommer att spä på spänningar och konflikter i regionen”.

Ingen ny skräll på bostadsmarknaden

Det råder fortfarande underskott på bostäder på den lokala bostadsmarknaden i Sverige. Enligt en rapport från Boverket anger 240 av 290 kommuner, eller 83 procent, underskott på bostäder. Rapporten bygger på en enkät där samtliga kommuner har fått göra en egen bedömning. Kommunerna efterfrågar nu fler hyresrätter.

Maggio nätverkar för jämställdhet 

Den 12 juni bjuder Veronica Maggio in kvinnliga producenter och låtskrivare till nätverksträff. Träffen sker inom ramen för ett projekt för jämställdhet inom musikbranschen som anordnas av en musiktjänst. Deltar gör även kända namn som Linnéa Henriksson, Vincent Pontare och Salem Al Fakir.

"Det ska bli otroligt spännande att möta framtidens musikskapare och höra om deras storslagna drömmar! Jag ser fram emot en inspirerande och rolig kväll", säger Maggio enligt ett pressmeddelande.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget