Nyhetsscrollen eftermiddagen 22 maj

Sex personer har dött i valprotester i Indonesien.
Sex personer har dött i valprotester i Indonesien.

Sex döda efter valprotester i Indonesien

Sex personer har dött och 200 har skadats i tumult mellan polis och demonstranter i Jakarta, Indonesien.

I tisdags kom resultatet av presidentvalet där Joko Widodo gick ut som segrare. Utmanaren Subianto har sagt att han tänker ta resultaten till domstol då han hävdar att valfusk har begåtts.

Flera tusen demonstranter samlades i Jakarta för att visa sitt stöd Subianto. Demonstrationen gick lugnt till tills det var dags för avslut. Det var då några demonstranter som vägrade lämna platsen. Marknadsstånd och bilar tändes på och stenar och fyrverkerier kastades mot polisen.

Polisen bekräftar att sex personer har dött och att vissa fått skottskador och andra skador.

May lägger fram brexitplan - för fjärde gången

Storbritanniens miljöminister Michael Gove uppger att regeringen planerar att lägga ett fjärde lagförslag. Ett förslag som slår fast hur EU-utträdet ska ske. Enligt uppgifter kommer det nya förslaget komma redan i början på juni.

Motståndet mot premiärminister Theresa May hårdnar enligt BBC News. Motståndet kommer både från oppositionen men också inifrån hennes eget parti.

I november 2018 kom Storbritannien och EU överens om ett brittisk utträdesavtal men den har nu efter tre gånger ännu inte gått igenom.

Förundersökning mot SD:s toppkandidat

En förundersökning om sexuellt ofredande har inletts mot Sverigedemokraternas toppkandidat Peter Lundgren. Han ska ha polisanmälts av en privatperson under tisdagen skriver Expressen.

- Jag har precis påbörjat förundersökningen. Vi måste höra personer och gå igenom materialet, det tar en stund, säger chefsåklagare Maria Sterup vid särskilda åklagarkammaren till Expressen.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget