Nyhetsscrollen eftermiddagen 17 maj

Hov1 på P3 Guld.
Hov1 på P3 Guld.

Översvämning i Tanzania – flera döda

Fem personer har dött efter en veckas regn som orsakat kraftiga översvämningar. I Kyelaprovinsen i sydvästra Tanzania har 2 500 personer fått evakuera och fly sina hem.

Människorna har sökt skydd i kyrkor, skolor och hos vänner. Skolor i Kyela håller stängt och mat och mediciner har delats ut till strandsatta.

– Förstörelsen efter de här översvämningarna är enorm, säger Salome Magambo, som företräder Kyelaprovinsen.

Rädslan för livsmedelsbrist för de kommande månaderna är stor då området är känt för sin risproduktion. Flera odlingar sägs ha förstörts.

"Granen" skadad – missar match mot Eskilstuna

I onsdags fick Helsingborgs Andreas Granqvist en sträckning i en magmuskel när han spelade mot AIK. Han kan nu inte spela lördagens match mot Eskilstuna i allsvenskan.

”Granen” och hans medicinska team utvärderar läget dag för dag, meddelar pressansvariga. Han tränar i nuläget enbart rehabträning i gymmet.

Det oroas om att mittbacksstjärnan inte kommer kunna medverka i EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien den 7 respektive 10 juni.

– Landslaget är så klart i fara, sade Granqvist efter AIK-matchen.

Hov1 släpper nytt album

Gruppen släpper sitt tredje album på två år. Vindar på Mars, som skivan kommer heta, är producerad av kända namn som bland annat Oscar Linnros. På singeln Hornstullstrand gästar Veronica Maggio.

Den svenska hiphopgruppen slog igenom 2017 och har sedan surfat på framgångsvågen. De gjorde succé på P3 Guld-galan tidigare i år då de tog hem hela tre priser för bland annat bästa grupp.

Den populära gruppen består av medlemmarna Noel Flike, Ludwig Kronstrand, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson och har varit aktiva sedan 2015.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget