Nyhetsscrollen eftermiddagen 14 maj

Alex Schulman är en av de profiler som kommer coacha deltagarna på Spotifys poddskola.
Alex Schulman är en av de profiler som kommer coacha deltagarna på Spotifys poddskola.

Kristi Brud åtalas

Tre personer från den före detta Knutbyförsamlingen åtalades tidigare idag för misshandel och sexuellt utnyttjande. Det står nu klart att Åsa Waldau, även kallad Kristi brud, är en av dem. Personerna åtalas bland annat för flera fall av misshandel samt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Åklagare Liselott Herschend kommer väcka åtal på onsdag. I en intervju med Expressen berättar hon om Waldaus inblandning.

– Kristi brud är inte misstänkt för sexualbrott. Hon är misstänkt för misshandel. Många fall, säger Herschend.

Spotify startar poddskola

Företaget Soundtrap, som ägs av Spotify, startar nu en poddskola i Stockholm. Den första upplagan kommer äga rum den 13-14 juni på Spotify's huvudkontor och eleverna kommer coachas enskilt av stora svenska poddprofiler. På plats för att ge tips finns bland annat Alex Schulman från Alex & Sigges Podcast, Moa Wallin från DellaQ och Anton Berg från podcasten Spår.

Det finns totalt 30 platser på poddskolan och för att komma med måste man först skicka in ett poddavsnitt till Soundtrap som arbetsprov.

Fyra personer döda i bombdåd i Somalia

Tidigare idag skedde ett bombdåd i Somalias huvudstad Mogadishu som dödade minst fyra personer och skadade flera. De somaliska säkerhetsstyrkorna uppger att en självmordsbombare körde en bil med sprängämnen in i entrén till en myndighetsbyggnad. I byggnaden befann sig bland annat stadens borgmästare. Han uppges vara oskadd.

Ingen organisation har tagit på sig dådet.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget