Nyhetsscrollen: eftermiddag 2 maj

Uppmärksammat mord i Örebro får sin dom – en av de dömda är IS-återvändare, norska medier rapporterar om att SAS-strejken är nära sin lösning och konflikten mellan Venezuelas president Nicolás Maduro och oppositionsledaren Juan Guaidó.

Foto: TT

Först avslöjad som IS-resenär – nu morddömd

Domarna efter en gänguppgörelse i Örebro har fallit. Två män döms för mord, varav den ena sedan tidigare avslöjats av Doku och Expressen som återvändande från terrorgruppen IS. De döms till dryga 15 respektive 13 års fängelse.

Enligt norska medier – SAS-strejken nära lösning

Sedan klockan 11 pågår förhandlingar mellan parterna i SAS-strejken. Norska medier rapporterar att lösningen är nära, och NRK går så långt som att säga att det bara är formalia som behöver lösas.

Fortsatt kaotiskt i Venezuela

I Venezuela fortsätter oroligheterna efter dödskjutningen av en kvinna under protesterna mot landets president Nicolás Maduro. I ett TV-sänt tal manade Maduro omgiven av högt uppsatta militärer på de väpnade styrkorna och uppmanade dem att avväpna alla ”förrädare och kuppmakare”.

Oppositionsledaren Juan Guaidó har i sin tur uppmanat till fortsatta protester och det kaotiska läget i Venezuela fortsätter.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget