Nyamko Sabuni vädjar till statsministern: "Låt fotbollen starta"

Väntan på allsvensk fotboll har varit lång, inte bara fansen har blivit otåliga. Nyamko Sabuni (L) har bett Stefan Löfven (S) att ge grönt ljus till att börja spela igen.

– Statsministern vill vänta tills Folkhälsomyndigheten säger att det är okej, säger Nyamko Sabuni till TT.

Liberalernas ledare Nyamko Sabuni vill se fotbollen sparkas igång igen.
Liberalernas ledare Nyamko Sabuni vill se fotbollen sparkas igång igen.

”Låt fotbollen starta”

På partiledarmötet var Nyamko Sabuni tydlig i sitt budskap då hon bad om att låta fotbollen starta.

– Det kan inte vara fotbollen som ska bära ansvar för hur krogar lyckas följa regelverk eller hur supportrar beter sig i övrigt. Det måste samhället och myndigheter ta hand om, och därför är det oerhört viktigt att fotbollsförbundet får besked och kan sätta i gång i mitten på juni, säger Nyamko Sabuni till TT.

Det är upp till Folkhälsomyndigheten

Men Stefan Löfven väljer att vänta. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell finns det fler faktorer att räkna in i varför fotbollen måste vänta.

– Det handlar inte om matcherna, det är att många kan samlas på barer eller runt arenor, sade Tegnell i förra veckan till TT.

Elitfotbollen hade hoppats på att börja seriespel redan i mitten av juni med tomma läktare. Förslaget nekades av Folkhälsomyndigheten.

Amanda Lind (MP) menar att diskussioner huruvida det är möjligt att starta säsongen är igång. Det viktiga är att det sker på ett säkert sätt.

– Jag menar att det är viktigt att idrotten får besked så snabbt som möjligt så att man kan planera för hur man kan göra det här på ett säkert sätt, men hur måste Folkhälsomyndigheten bedöma, säger Amanda Lind till TT.

Ämnen i artikeln
Mer från Läget