Ny polisinsats ska rädda utsattas liv

I dag greps en man i Göteborg misstänkt för mordet på sin fru. Och brotten väntas eskalera. Nu inleder polisen insats Vårfrid för att hindra våld i nära relationer - och arbetet trappas upp inför påsken.

Polisinsatsen Vårfrid ska bekämpa våldet i hemmen
Polisinsatsen Vårfrid ska bekämpa våldet i hemmen

I morse påträffade polisen en allvarligt skadad kvinna i sin bostad efter att det mottagits larm om ett familjebråk, rapporterar TT. Kvinnan hade lidit så svåra skador att hon senare avled på sjukhus. Maken greps misstänkt för mordet. Brottsstatistiken talar om att fallet troligtvis inte är det sista - våld i hemmet ökar ofta runt helger och högtider. Nu inleds polisinsatsen Vårfrid för att förhindra våldet under påsken.

Dörrknackning i bostadsområden

Mellan den 6:e och den 10:e april ska extra resurser läggas på våld i nära relationer. Insats Vårfrid ska verka förebyggande på lokal nivå i alla polisdistrikt; Västmanland, Gävleborg och Uppsala kommer omfattas. Genom ökad polisnärvaro i bostadsområden med särskilt fokus på dörrknackning och rondering i områden där det finns utfärdade kontaktförbud ska brotten bekämpas. Det säger Vårfrids operationsledare Jonas Svedberg i ett pressmeddelande från polisen.

- Polisens arbete mot särskilt utsatta brottsoffer pågår dygnet runt, året om. Det är ett outtröttligt arbete som aldrig stannar av. Att vi nu genomför insats Vårfrid innebär att vi har ett extra fokus under kommande storhelg, påsken, säger han.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från Läget