Ny masskjutning i Serbien – andra på två dygn

Minst åtta personer ska ha dödats och 13 personer skadats i en skjutning i Serbien under torsdagskvällen. Dådet inträffade endast 48 timmar efter skolskjutningen i landet, där 8 skolelever dödades. Tre dagars landssorg har utlysts.

Gärningsmannen körde runt i en bil och sköt urskiljningslöst mot människor.
Gärningsmannen körde runt i en bil och sköt urskiljningslöst mot människor.

Minst åtta personer ska ha dödats och 13 personer skadats, nära staden Mladenovac i Serbien sent på torsdagskvällen. En man körde runt i en bil och sköt slumpmässigt mot folk med automatvapen, han flydde sedan från platsen, rapporterar lokala medier enligt Reuters.

Gärningsmannen gripen på morgonen

Dådet följdes av en omfattande polisjakt där fler än 600 poliser rapporteras ha deltagit. Den misstänkte gripne identifieras av serbiska medier som en 21-årig man.

600 poliser jagade masskytten innan han kunde gripas.
600 poliser jagade masskytten innan han kunde gripas.

Bara 48 timmar efter skolskjutningen

Skjutningen inträffade bara 48 timmar efter att en 13-årig pojke skjutit nio personer, varav 8 skolelever, till döds i en skola i Serbiens huvudstad Belgrad.

Terroristhandling

Serbiens inrikesminister Bratislav Gasic säger att skjutningen är att betrakta som en terroristhandling och Serbien har utlyst tre dagars landssorg som inleds idag. Regeringen har dessutom infört flera åtgärder för att förhindra liknande händelser, skriver AFP. Det kommer bland annat inte att utfärdas nya vapenlicenser under en period på två år.

Masskjutningar extremt sällsynta i landet

Trots de två skjutningarna inom loppet av två dygn så är masskjutningar är extremt sällsynta i landet som har strikta vapenlagar. Den senaste liknande händelsen i landet skedde 2013, då en före detta soldat sköt ihjäl 13 personer.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget