Nu kommer gymnasieleverna börja gå ut på rasterna

När distansundervisningen började blev det mycket innesittande för de 18-åriga gymnasieeleverna Filip Helgestrand och William Isdal. Men en bit in i distansundervisningen började de båda promenera ute i naturen för att få frisk luft och motion.

Gymnasieeleverna Filip Helgstrand (till höger) och William Isdal (till vänster) har upptäckt positiva effekter av lunchpromenader
Gymnasieeleverna Filip Helgstrand (till höger) och William Isdal (till vänster) har upptäckt positiva effekter av lunchpromenader

William Isdal berättar att han i början av distansundervisningen tyckte att det var skönt att vara inomhus och inte behöva gå upp tidigt. Att man kunde sova och kolla på lektionerna från sängen. Men efter ett tag så blev det för ensidigt. Han beskriver det som att han gick från den ena datorn till den andra. Att det blev lite deprimerande, när man inte var ute lika mycket som innan.

– Jag kände att något behövde göras så började jag gå ut och ta en vanlig promenad i skogen eller bara gå omkring utomhus för att få frisk luft. Det påverkade mig väldigt positivt och jag började sova mycket bättre på nätterna, säger William Isdal.

Filip Helgestrand berättar att han under tiden det varit distansundervisningen gått ute både på morgonen och under lunchen med sin hund. Han berättar att han varit ute i naturen mer under tiden det varit distansundervisningen än innan.

Filip Helgestrand och William Isdal känner sig piggare av att promenera utomhus.
Filip Helgestrand och William Isdal känner sig piggare av att promenera utomhus.

– Jag har varit ute mer för att hålla motivationen uppe och känna att man gör någonting på dagarna och inte bara sitter latar sig, säger Filip Helgestrand

Både William Isdal och Filip Helgrestrand tycker att promenaderna bidrar till att de känner sig piggare.

– Det har hjälpt mig att fokusera bättre, säger William Isdal

Filip Helgestrand berättar att han och hans vänner innan pandemin ofta satt i sofforna inomhus och höll på med telefonerna under rasterna. Men det tror han att det kommer bli ändring på. Det tror också William Isdal.

–Jag tror att vi kommer gå ut nu istället under lunchrasterna, säger Filip Helgestrand.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget