Nu kan du köpa världens enda T-rexunge

T-rex
T-rex

Det enda kända skelettet av en tyrannosaurus rex-unge är nu till salu. Skelettet har länge varit utlånat till ett museum, men ägaren har nu kommit i säljartankar.  Försäljningen upprör många forskare, skriver Vetenskapsradion.

Oftast förknippas T-rex med dess gigantiska storlek. Men år 2013 hittade fossiljägaren Alan Dentrich ett skelett av en mindre dinosaurieunge. Skelettet har sedan 2017 varit utlånat till Kansas universitets naturhistoriska museum, där det stått till allmän beskådan, skriver The Guardian. Nu vill ägaren sälja skelettet.  Dinosaurieskelettet säljs för 30 miljoner på nätet, skriver vetenskapsradion.

Även om det inte är klarlagt huruvida skelettet är från en T-rex eller en nära släkting, nanotyrannus, upprör försäljningen många forskare. The Society of Vertebrate Palaentology har riktat stark kritik mot både Dentrich och Universitetet. De säger sig gå miste om ett unikt studie-tillfälle. Men säger sig även vara rädda för att försäljningen ska få priserna att stiga på en värdefull fossil, skriver The Guardian.

Ämnen i artikeln
Mer från Läget