Mystiskt ljus över Kiev ännu ospecificerat

Ett mystiskt ljus har synts över Ukrainas huvudstad Kiev. Ovissheten är stor och har lämnat utrymme för fria spekulationer.

GENREBILD. Ukrainas flagga vajar över kiev.
GENREBILD. Ukrainas flagga vajar över kiev.

Under onsdagskvällen gick flyglarmet i Kiev och i några sekunder hade invånarna kunnat se anledningen. Ett ännu okänt starkt ljussken blossade upp över himlen innan det snabbt försvann.

Serhij Popko vid huvudstadens militära administration meddelade att det mystiska ljuset skapats när en av Nasas satelliter fallit igenom atmosfären. Men något Nasa-föremål verkar det inte röra sig om. En representant från rymdorganisationen säger till AFP att inget av deras föremål alls fallit ned på jorden under senaste tiden.

Kan det vara flygande tefat?

Under den rådande ovissheten tog ukrainare i stället till sociala medier för att spekulera den egentliga förklaringen till ljusskenet. Och några teorier verkar ha gått lite överstyr. Så långt att Ukrainas flygvapen behövde gå ut med en vädjan på sociala medier.

”Medan folk på sociala medier roas av memes på flygande tefat... snälla använd inte flygvapnets officiella symboler när ni skapar memes”.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget